Sandra Amneröd & Gemini Rekrytering

av Johan Karlsson 2008-08-28 15:55:00

Sandra Amneröd är grundare/ägare och VD för rekryteringsföretaget Gemini Rekrytering. Sandra höll sin första intervju -00 och har arbetat i chefspositioner på bland andra Manpower, Ica och Jysk innan hon grundade sitt eget företag. Hon har också jobbat som föreläsare och utbildare på Liber Hermods, där hon hade arbetsuppgifter involverande arbetssökande och ungdomar.

I april -08 vann hon en entreprenörstävling via Iqube. Geminis rekryteringskonsulter har lång erfarenhet av IT och teknikrekryteringar, och nu får företaget tillskott i form av före detta VD:n för svenska Google - Johan Kinnander

Jonas Birgersson & Labs 2

av Johan Karlsson 2008-08-18 08:58:00

I mitten av juli satt Jonas Birgersson i di.se's "heta stolen". Då var han mer positiv än någonsin till Labs 2, men nu visar måndagens kvartalsrapport på förlust. Labs 2 är noterad på First North och redovisar under andra kvartalet en förlust på 7,5 Mkr, vilket är 88% mer än under motsvarande period förra året. Exakt när Labs 2 kommer att bli lönsamt är oklart och Jonas Birgersson, som tidigare inte har velat ge en prognos om lönsamheten, skriver i rapporten att Labs 2 kommer att fortsätta att sikta på att bygga volym under 2008.

I maj kunde vi läsa om hur Birgersson varit föremål för granskning och tvingats lämna alla styrelseuppdrag som bolaget gör affärer med. Totalt handlade det om sju styrelseuppdrag som Jonas Birgersson tvingades lämna. Främst rörde det styrelseuppdragen i E-Business Consulting med dotterbolaget Via Europa, som numera ägs av E-business. Det framkom att merparten av intäkterna från senaste Labs 2-emissionen skulle vidare till Via Europa, vilket påvisar affärsförbindelsen bolagen emellan. Birgersson visade dock förståelse för det hela, och även om de olika uppdragen går att hantera juridiskt så ser det inte bra ut, menar styrelseledamoten Mårten Öbrink.

Jan Scherman & TV4

av Johan Karlsson 2008-08-12 11:33:00

Journalisten och före detta programledaren för Kalla Fakta, Jan Scherman, är numera VD för den ständigt expanderande TV-kanalen TV4. Scherman har varit i blåsvädret vid flertalet tillfällen, bland annat då han anklagades för nepotism (dvs. gynnandet av släkting) i och med att dottern Clara fick en chefsposition på TV4, och på Aftonbladet kunde vi läsa om hur skådespelaren Kjell Bergqvist öppet kallade Jan Scherman för "gubbjävel". I kontrast vann Scherman utmärkelsen "Årets Branschpersonlighet 2008" med motiveringen ”En aktiv debattör som inte tvekar att rasa mot regeringens reklam- och mediepolitik och SVTs intrång på den kommersiella tv-marknaden. Han har initierat en aggressiv flerkanalsstrategi och tycks inte se någon begränsning i hur många kanaler som hans bolag kan driva. Samtidigt som han hanterade en rad uppmärksammade skandaler levererade han under 2007 det bästa resultatet i bolagets historia”.

AMD - Hector Ruiz & Dirk Meyer

av Johan Karlsson 2008-08-08 10:45:00

AMDs vd Hector Ruiz ersätts efter att företaget presenterat sitt sjunde förlustkvartal i rad. Samtidigt läggs flera av företagets enheter ner. Vd:n Hector Ruiz ersätts med omedelbar verkan av Dirk Meyer. Meyer har tidigare varit operativ chef och har arbetat på företaget i 12 år.

AMD ska delas upp i två delar och det ska ske innan årsskiftet. En del tar hand om utvecklingen och en sköter produktionen. Förändringen handlar om att separera utvecklingen av grafikkort och processorer från själva produktionen. AMD kan då lägga mer fokus på utveckling och design av nya kretsar och plattformar, medan man låter ett separat bolag ta hand om själva produktionen, skriver IDG.se. Den nya VD:n Dirk Meyer säger till amerikansk press att man bara är månader bort från omstruktureringen, och väntas vara helt klara vid årsskiftet. Däremot är det fortfarande inte klart huruvida någon extern ägare blir aktuell för det nya företaget eller inte. Troligen får vi veta mer under hösten.

Om bloggaren

Bloggarnamn Bathory
Bloggar om storföretag och ledare.

Maila mig Skicka mail Logga in

Pages

    Recent posts

    Recent comments

    Google+

    Google+

    Övrigt