Reklamgodis på Almedalen

av Admin 2017-07-27 13:32:00

För första gången har jag varit på Almedals-veckan för att kolla in det spektaklet. Det brukar ju varje år vara en stor cirkus som man endast får följa med genom median. Så jag tänkte att jag skulle passa på att när jag ändå hade semester att spendera ett par dagar där. Jag är egentligen inte något intresserad av politik på så sätt men hoppades att det här skulle få mig att ändra på min inställning.

Nu i efterhand kan jag väl inte påstå att det gjorde det men var värt att ta en chans. Jag är förmodligen en sån person som det inte tilltalar mer än var fjärde år. Men det var ändå en rolig upplevelse med otroligt mycket festande på kvällarna och en mängd reklamgodis på dagarna. Det fanns förmodligen alla sorters godis som man kan tänka sig. Allt från choklad till vingummin som var vackert inslagna med partiernas emblem.

Mellan man tuggade på godiset fick man passa på att tala med representanterna från de olika partierna. Men gjorde det mest av hövlighet samtidigt som jag åt upp allt deras godis. Vissa hade förmodligen inte tänkt igenom det så väl att det inte är det lättaste att ha en konversation samtidigt som man tuggar på en kola.

Nästa år kommer jag helt klart att stå över det men är roligt att kunna säga att man har varit där om någon frågar någon gång. Förhoppningsvis kommer mitt svala intresse att hettas upp i samband med valet nästa år. Dock har jag inte kunnat besluta mig än vilka som får min röst. Brukar tendera att skifta mellan olika partier vid varje val.

Taggar: reklamgodis

Agera ditt eget inkassobolag

av Admin 2017-07-12 13:06:00

Vad är viktigt att tänka på vid en indrivning?

Det första du bör tänka på som företagare är om kostnaden för ett inkassobolag är värt det. I första hand bör man testa sig fram vad som passar ert företag bäst, det räcker ibland att skicka ut en påminnelse till kunden. Det är viktigt att vid detta tillfälle behålla en bra kundrelation trots att deras betalning är försenad, att vara professionell och proaktiv är alltid viktigt. Det finns ingen lag eller regel som säger att du måste vara ett inkassobolag för att bedriva en indrivning, utan dessa kan du självklart skicka själv om du vill hålla nere dina kostnader. Det är självklart viktigt att dina inkassobrev då följer de riktlinjer och krav för att det ska vara giltigt. Ett par punkter det måste innehålla:

 • Rätt namn på kravbrevet
 • Hur mycket pengar det handlar om
 • När de ska betala 
 • Hur stor räntan är

Det är väldigt viktigt att du följer de riktlinjer som är uppsatta för att göra ditt kravbrev giltigt, annars kommer det att uppfattas väldigt oprofessionellt och slarvigt.

 

Om man inte har tid med det administrativa och vill konsultera bort dessa arbetsuppgifter, är det viktigt att tänka på att man hittar ett inkassobolag som värdesätter din affärsplan och dina kunder.
Självklart vill du att företaget som driver in dina pengar göra det ett sätt som du kan stå bakom.

Taggar:

Ekonomi

Om bloggaren

Bloggarnamn Bathory
Bloggar om storföretag och ledare.

Maila mig Skicka mail Logga in

Pages

  Recent posts

  Recent comments

  Google+

  Google+

  Övrigt