Agera ditt eget inkassobolag

av Admin 2017-07-12 13:06:00

Vad är viktigt att tänka på vid en indrivning?

Det första du bör tänka på som företagare är om kostnaden för ett inkassobolag är värt det. I första hand bör man testa sig fram vad som passar ert företag bäst, det räcker ibland att skicka ut en påminnelse till kunden. Det är viktigt att vid detta tillfälle behålla en bra kundrelation trots att deras betalning är försenad, att vara professionell och proaktiv är alltid viktigt. Det finns ingen lag eller regel som säger att du måste vara ett inkassobolag för att bedriva en indrivning, utan dessa kan du självklart skicka själv om du vill hålla nere dina kostnader. Det är självklart viktigt att dina inkassobrev då följer de riktlinjer och krav för att det ska vara giltigt. Ett par punkter det måste innehålla:

 • Rätt namn på kravbrevet
 • Hur mycket pengar det handlar om
 • När de ska betala 
 • Hur stor räntan är

Det är väldigt viktigt att du följer de riktlinjer som är uppsatta för att göra ditt kravbrev giltigt, annars kommer det att uppfattas väldigt oprofessionellt och slarvigt.

 

Om man inte har tid med det administrativa och vill konsultera bort dessa arbetsuppgifter, är det viktigt att tänka på att man hittar ett inkassobolag som värdesätter din affärsplan och dina kunder.
Självklart vill du att företaget som driver in dina pengar göra det ett sätt som du kan stå bakom.

Taggar:

Ekonomi

Comments are closed

Om bloggaren

Bloggarnamn Bathory
Bloggar om storföretag och ledare.

Maila mig Skicka mail Logga in

Pages

  Recent posts

  Recent comments

  Google+

  Google+