Christian Clausen & Nordea

av Johan Karlsson 2009-01-30 10:52:00

Christian Clausen, VD i Nordea, har tillsammans med fyra andra toppchefer i bolaget meddelat att de avstår sina bonusar för halva 2009 och även löneökningar för hela året. Inte heller Nordeas styrelse får höjda arvoden under året.

Den extraordinära finanskrisen leder till extraordinära åtgärder. Nordeas vd Christian Clausen tog för någon vecka sedan kontakt med Hans Dalborg och framförde sin önskan om att avstå bonus. Och han var inte ensam. Med sig hade han de fyra toppchefer som efter Christian Clausen har de högsta ersättningarna i banken. Även de meddelande att de avstår från rörlig ersättning fram till första maj i år och att de vill frysa sina löner på nuvarande nivåer året ut.

Christian Clausen tillträdde som VD för Nordea 13/4 2007 och är utbildad till Ekonomie magister vid Köpenhamns Universitet. Mellan 2000 och 2007 verkade han som chef för Nordea Asset Management.

I samband med tillträdet misstänktes en anställd för om­fattande insiderhandel, så starten var minst sagt turbulent. Clausen menade dock att "Affärerna gjordes före ­anställningen på Nordea och vi känner inte till hans privata ekonomi. Polisen har sagt att Nordea inte är inblandat och banken har inte ­lidit någon ekonomisk skada. Jag tycker att barnstolsmannen är en bättre beteckning än Nordea­mannen." 

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

2018-06-18 13:43:17

Om bloggaren

Bloggarnamn Bathory
Bloggar om storföretag och ledare.

Maila mig Skicka mail Logga in

Pages

    Recent posts

    Recent comments

    Google+

    Google+

    Övrigt