Electrolux & Hans Stråberg

av Johan Karlsson 2008-12-15 13:52:00

Electrolux varslar 3 000 anställda - och Sverige kommer att beröras. I vilken utsträckning är ännu oklart. "Sverige kommer att beröras, men det är inte beslutat några siffror för det. Jag kan heller inte nämna några orter", säger Electrolux presstalesman Mattias Rådström. Presschefen Anders Edholm säger att fler tjänstemän än arbetare kommer att beröras.

Electrolux VD & koncernchef Hans Stråberg har haft tjänsten sedan april 2002, men han började på företaget redan 1983. Han fick sin första chefstjänst som globalt ansvarig för diskmaskiner och tvättmaskiner 1987, och 1992 blev han fabrikschef vid dammsugarfabriken i Västervik.

Även om chef.se ger Hans Stråberg toppbetyg som chef: "En genomhygglig grabb – som verkligen inte är grabbig. Lojal och arbetsam som för det mesta får som han vill tack vare sin småländska envishet. Gillar jakt och att meka med bilar. Det senare hinns sällan med nuförtiden. 32 poäng totalt och i toppskiktet av Ledarligan.", så är det inte alla som är positiva till honom...

"Hans Wilensjö, tidigare anställd vid Electrolux, skriver i ett öppet brev till Electrolux VD Hans Stråberg att det var Hans Stråbergs strategiska missar som gjorde att Västervik fick stänga och ingenting annat." Hans Stråberg menade att om arbetarna inte jobbade hårdare skulle deras jobb vara i fara. Senare kom beskedet om nedläggningen.

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

2018-06-18 13:43:24

Om bloggaren

Bloggarnamn Bathory
Bloggar om storföretag och ledare.

Maila mig Skicka mail Logga in

Pages

    Recent posts

    Recent comments

    Google+

    Google+

    Övrigt